DR STUDIO ZA DIZAJN INTERIJERA I RASVJETU podružnica je dugogodišnjeg poduzeća “ Lighting Castellum MND” koje se već više od 10 godina specijalizirano bavi sa rasvjetom i interijerima!

Nazovite nas: + 385 99 448 6767

Email : drdizajn@wordpress-738580-2475936.cloudwaysapps.com

Stanka Frankovića 23, 51 000 Rijeka

Pon - Pet: 9:00 - 17:00


Sub: Izlasci na teren

Top
m
Izvor: DRS Studio

DR Studio, vodeći studio za dizajn interijera i eksterijera, nedavno je posjetio jedan od najprestižnijih sajmova namještaja na svijetu, Salone del Mobile u Milanu. Ovo je bila nevjerojatna prilika za DR Studio da istraži najnovije trendove u industriji namještaja i dizajna te dobije inspiraciju za buduće projekte.

Jedan od najznačajnijih trendova koji su se pojavili na sajmu Salone del Mobile bila je upotreba prirodnih materijala u proizvodnji namještaja. Drvo, bambus i koža bili su vrlo popularni materijali koji su se često koristili u izradi stolica, stolova, kreveta i drugih komada namještaja. Ovo je dio sve većeg naglaska na ekološki prihvatljivim proizvodima i održivom razvoju.

Još jedan trend koji se isticao na sajmu bio je minimalizam. Proizvođači su se okrenuli jednostavnim linijama i minimalističkom dizajnu, pridajući važnost funkcionalnosti i praktičnosti. Ovaj pristup je bio posebno vidljiv u kuhinjama i kupaonicama, gdje su se proizvođači fokusirali na proizvodnju jednostavnih i učinkovitih elemenata.

Uz to, na sajmu su se pojavili i komadi namještaja koji su se kombinirali s umjetničkim djelima, poput slika i skulptura. Ovaj pristup stvara elegantan i profinjen izgled, čineći komade namještaja jedinstvenim i osobnim.

Rasvjeta je i ove godine na sajmu u Milanu donijela mnogo novosti u svijetu rasvjete. Jedan od najzanimljivijih trendova bio je fokus na LED tehnologiji i njenim mogućnostima. Proizvođači su predstavili širok spektar LED rasvjetnih rješenja, uključujući lampe, reflektore i žarulje, koje su bile prilagođene za različite namjene u interijerima.

Još jedan trend u rasvjeti bila je upotreba prirodnih materijala poput drveta, kože i stakla, koji su korišteni u izradi svjetiljki i lustera. Ovo je stvorilo tople i ugodne atmosfere u sobama, a istovremeno pridodajući profinjenost i stil.

Osim toga, dizajneri su se također fokusirali na modularnost i prilagodljivost rasvjetnih sustava, tako da korisnici mogu jednostavno mijenjati izgled i funkcionalnost svoje rasvjete. To je posebno korisno u slučajevima kada su potrebne različite razine rasvjete za različite situacije, kao što su poslovni prostori i domovi.

Na sajmu su se također pojavili pametni sustavi rasvjete, koji su se mogli povezati s mobilnim aplikacijama i omogućiti korisnicima da kontroliraju rasvjetu iz bilo kojeg mjesta u kući. Ovaj pristup stvara ugodnu i praktičnu atmosferu, a istovremeno povećava učinkovitost energije.

Impresionirani novim trendovima koje su predstavili proizvođači na sajmu Salone del Mobile, ističući važnost korištenja prirodnih materijala i minimalističkih linija, DR Studio će sigurno implementirati ove trendove u svoje buduće projekte. Kombiniranje umjetničkih djela s namještajem također je zanimljiv pristup koji će se vjerojatno pojaviti u nekim od budućih projekata.

Sajam Salone del Mobile u Milanu je još jednom potvrdio svoju poziciju kao jedan od najvažnijih sajmova namještaja na svijetu, a DR Studio je s oduševljenjem sudjelovao u ovoj godišnjoj prilici da se upozna s najnovijim trendovima i inspirira za buduće projekte.